045 - 561 09 24 info@culsana.com

Wondconsulent, Zuyderland Medisch Centrum Heerlen

“Ons onderzoek kende maar 1 winnaar: het Culsana Matras. Wij ontdekten dat patiënten, die op de Culsana Matras lagen, langer konden draaien dan op dan op de lucht ondersteunende matrassen. De resultaten waren zo overtuigend dat we de eerste 100 Culsana matrassen hebben aangeschaft en besloten hebben dit als standaard matras voor de overige 500 bedden ook in te voeren.”

Lees het volledige interview met Willem Vorage Interview

Wondconsulent, Deventer Ziekenhuis

“We gebruikten al zeer hoogwaardige schuimmatrassen. Niettemin waren ze na 5 jaar aan vervanging toe. Voor de nieuwe matras is een selectie gemaakt uit de 5 beste matrassen in de markt. Ze werden op drukverdelende eigenschappen en op ligcomfort getest. Uiteindelijk kwam de matras van Culsana als beste uit de bus.”

Lees het volledige interview met de wondconsulent Interview.

Verpleegkundige van Hospice de Mantelhof Heerlen

”We hebben een maandenlange proef gedaan met dezelfde persoon die voorheen wel decubitusverschijnselen had. De resultaten spraken voor zich: we gebruiken nu uitsluitend Culsana matrassen. We hebben vanaf augustus 2014 alle matrassen vervangen, beoordelen dagelijks de huidconditie en zijn zeer tevreden.”

Lees het volledige interviews met de verpleegkundige Interviews

Projectleidster, Laurentius Ziekenhuis in Roermond

““Ons ziekenhuis is eind 2017 gestart met het vervangingstraject van de klinische bedden. De beste kwaliteit voor de patiënt én de gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers stonden hierbij centraal. In de maanden voordat de definitieve keuze werd gemaakt voor deze bedden, matrassen en nachtkastjes, mochten zowel patiënten als medewerkers de bedden uittesten. Een aantal patiënten wilde het liefst nog een tijdje langer blijven liggen dan de beoogde testtijd!”

Lees het volledige artikel interview

Fysiotherapeut, Stichting Pergamijn

”De ervaringen zijn positief. Belangrijkste is dat er geen decubitus is ontstaan. De verzorging is ook gemakkelijker dan op een luchtwisselmatras, dus het personeel is tevreden. Ook onderuitzakken bij zitten in bed is een stuk minder dan op een luchtwisselmatras.”

Artsenondersteuner en wondexpert, De Zorggroep

”Rob, mag ik jouw proefmatras uitproberen bij een cliënt?
Ze heeft al 6 verschillende matrassen geprobeerd en ze kan nergens goed op slapen.
De cliënt heeft me gevraagd of ze de matras ook kan kopen. Ze is echt super tevreden.
En ik ben blij dat we een oplossing voor haar hebben gevonden.
(Ze heeft al betaald voordat ze de rekening heeft ontvangen).”

Manager, Cicero Zorggroep

”Ondanks het feit dat de cliënt over het algemeen in bed op de rug ligt (voorkeurshouding i.v.m. tv kijken), zijn gedurende de proefperiode geen drukplekken ontstaan op de risicoplaatsen (stuit en hielen), opvallend hierbij was dat de betreffende proefmatras geen aanvullende maatregelen werden genomen ter bescherming van de hielen. Cliënt was na afloop tevreden over de comfortaspecten van de betreffende matras en wilde deze in eerste instantie niet afstaan.”

 

Bestuurslid, Decubitus Stichting

”Op basis van onze studie en uitgebreide tests, heeft het Culsana Medical Balance matras gemiddeld betere resultaten dan het gebruikte assortiment preventieve decubitus matrassen. Het rapport waaruit dit blijkt is middels de contactpagina op te vragen en zal u zo spoedig mogelijk worden toegezonden.”

Specialist zitproblematiek en medisch technoloog, Adelante

”Ons onderzoek toont aan dat het Culsana Medical Seat zitkussen over bijzondere kwaliteiten beschikt. De kracht ligt met name in het warmte- en vochtregulerend vermogen en de gunstige drukkarakteristieken. Adelante Zitpoli is van mening dat het Culsana Medical Seat zitkussen een verrijking is voor de gebruiker. Het onderzoeksrapport waaruit dit blijkt, is middels de contactpagina op te vragen en zal u zo spoedig mogelijk worden toegezonden.

Hoofd inkoop, Zorggroep Solis Deventer

“Vergelijk geen appels met peren, maar kijk naar het probleem wat we voor onze patiënten moeten oplossen: decubitus. Het uitgebreide vergelijkende onderzoek was een goede basis tot we hoorden van de resultaten uit het Deventer Ziekenhuis. Sindsdien zijn Culsana matrassen onze standaard voor de verpleeghuizen.”
Lees het volledige interview met hoofd inkoop Bert Kleine Schaars.

Hospice Geerlings

Hoi Rob, De ervaringen blijven positief. We hebben sinds aanschaf, april 2018, van de matrassen maar 1 x een AD systeem nodig gehad maar dat was op eigen verzoek van de gast. Verder hebben we gedurende die periode 1 gast gehad die zijn eigen toplaag op bed wilde hebben. Maar dat zijn maar 2 x geweest en ook nog op eigen verzoek.
Lees het volledige interview

Peter Vrehen, voorzitter gehandicaptenstichting Kompas

”Ik ben zelf geboren met een botspierziekte. Ik slaap sinds kort op het Culsana Premium Care matras. Dankzij het Culsana matras slaap ik langer, transpireer ik veel minder en heb geen pijn meer. Verder heb ik geen hulp meer nodig waar ik dat voorheen wel had.” 
Lees het volledige interview met Peter Vrehen.

Klant, Care for Comfort

”Ik heb een Culsana matras van het uitleenbedrijf Care for Comfort. Heerlijk die matras. Die met de toplaag en Bamboo soft hoes vind ik het lekkerste liggen. Ook fijn dat u de matras zo hoog heeft gemaakt als de matras van mijn man. Bedankt!”
“Bij ons gaat niks boven een waterbed met een Culsana Topper. Na jaren op een traagschuim topper te hebben gelegen, is de Culsana topper een verademing. Veel minder transpireren en zeer comfortabel.”

”Na 25 jaar rugklachten en twee versleten tussenwervelschijven in de onderrug is steun en goed liggen voor mij van groot belang. In 2012 kwam ik in aanraking met de Culsana matras. Na een proefperiode wilde ik zelfs de proefmatras niet meer terug geven. Sinds de nieuwe CulsanaBalanceCare DeLuxe matras heb ik een hele goede nachtrust, heb geen pijn meer in de rug en sta uitgerust en pijnloos op.”

”Ik was op zoek naar een nieuwe matras. Met mijn fybromyalgie klachten is een goede nachtrust vaak een probleem. Dat is sinds kort verleden tijd want ik slaap nu op een CulsanaBalanceCare DeLuxe matras.”

”Heerlijk die Culsana matras. Mijn man en ik slapen lekker en zijn uitermate tevreden. Rob bedankt!”

”Ik heb een whiplash en heb veel steun nodig voor mijn nek en hoofd. Anders kan ik de volgende dag niet functioneren. Met het Culsana hoofdkussen heb ik geen hoofd en nekpijn meer. Ik heb de vulling kunnen aanpassen aan mijn eigen voorkeur. Ook ben ik door mijn werk veel op reis en neem dan mijn Culsana hoofdkussen altijd mee.”

Culsana ontwikkelt, samen met (zorg)professionals, en produceert vernieuwende zit- en ligoplossingen die zijn afgestemd op de behoefte in de (zorg)markt.

Door onze werkwijze leveren wij een bijdrage aan innovatieve, duurzame én vaak kostenbesparende oplossingen voor vrijwel ieder vraagstuk.

Informatie

Werkplaats
Breinder 9C 6365 CX Schinnen

Kantoor
Pastorijstraat 66 6361 AK Nuth

info@culsana.com

045 – 561 09 24